7 Tipp facebook posztoláshoz: újságíróknak

Azok számára is nagyon fontos felület a Facebook, akik publikálnak valamiféle írást, tartalmat.

A Facebook már a második vagy harmadik legnagyobb forgalomterelőnek számít egy hírportál esetében. Íme néhány tipp annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a közösségi oldalból.

1. A Social Times Mérései alapján a hétvégén vagyunk a legaktívabbak a Facebookon, ezért érdemes a hét második felében posztolni.

2. A vezető cikkeket kora reggel tedd közzé! Ha délelőtt 11 és délután 4 óra között posztolod, akkor esélyes, hogy hamar eltűnik a Hírcsatornából, mert ebben az időszakban nagyon sokan teszik ugyanezt.

3. Ha közzéteszel egy cikket, akkor a teljes linket jelenítsd meg a Facebookon! Felmérések alapján 300 %-kal nagyobb eséllyel kattintanak arra, mint egy rövidített változatra.

4. Használd a Like, a Share, és a Send gombot is a weboldaladon! Sőt érdemes beépíteni a ma indult +1 gombot is.

5. Szeretnél láthatóvá válni a Hírfolyamon, akkor is, ha valaki csak a Főbb eseményeket figyeli? Korábban adtunk pár tippet erre vonatkozóan. Ezt egy bonyolult algoritmus számítja ki, ám egyes híresztelések szerint nagyobb eséllyel indulnak azok a bejegyzések, amelyek tartalmazzák a “ma” illetve a “korlátozott ideig” kifejezéseket.

6. Egy felmérés szerint léteznek bizonyos szavak, amelyek ha szerepelnek egy posztban, akkor azt szívesebben megosztják a rajongók. Ide tartozik a “legjobb”, a “leginkább”, illetve azok, amelyek a “miért” és a “hogyan” kérdéssel kezdődnek.
Talán a Facebook a legjobb felület egy vírus videó terjesztéséhez, mert ott azonnal megtekinthet

7. Használd ki!
Ezen kívül természetesen még számos apróbb fogás létezik, amellyel növelni lehet az olvasottságot. Többek között a nemrég létrehozott Facebook + Journalists(korábban Journalists on Facebook) elnevezésű oldalon is találhattok hasznos tippeket.

forrás: AllFacebook