Fekete kalapos SEO Vigyázat néha azért működik!

SEO tanácsok szakmabelieknek!

 

green_black_simple_hat_fashion_launching_promotion_instagram_post.pngA fekete kalapos SEO (black hat SEO) azoknak a gyakorlatoknak a gyűjtőneve, amelyek sértik a keresőmotorok irányelveit, és az oldalak rangsorolásának növelésére szolgálnak a keresési találatokban. Ezek az etikátlan taktikák nem szolgálják a kereső használóját, és gyakran büntetéssel járnak a keresőmotorok részéről. A fekete kalapos technikák közé tartozik a kulcsszó túltöltés, a "cloaking" (oldal tartalmának manipulálása a keresőmotorok számára), valamint a privát linkhálózatok használata.

A keresési találatokban való megjelenés kulcsfontosságú a vállalkozás növekedése szempontjából, azonban van helyes és helytelen módja annak, hogy keresőmotor-optimalizálást végezzünk. A fekete kalapos SEO a helytelen út. A fekete kalapos SEO a keresőmotor algoritmusainak manipulálására törekszik, ahelyett hogy a felhasználók számára megoldást nyújtana. A fekete kalapos SEO a kétes taktikák segítségével juttat el téged a keresőtalálatok legmagasabb pozícióira. A hosszú távon alkalmazott fekete kalapos SEO technikák valószínűleg károsítják a jelenlétedet a keresőmotorokban, nem pedig javítják azt.

A keresőmotorok algoritmusai idővel egyre kifinomultabbá váltak, ezért mindent el kell kerülni, ami a fekete kalapos SEO-hoz kapcsolódik. A fehér kalapos SEO sokkal jobb módszer a keresőmotor-optimalizálásra. Ez egy etikusabb megközelítés, amely a keresőmotorok által meghatározott feltételek és irányelvek szerint működik.

A fehér kalapos SEO magában foglalja a minőségi tartalom létrehozását és egy általánosságban véve jobb felhasználói élmény nyújtását az oldaladra látogató emberek számára.

Black hat SEO:

A fekete kalapos SEO-t a fehér kalapos SEO-val szemben lehet megkülönböztetni. A fekete kalapos SEO ellentmond a keresőmotorok által meghatározott irányelveknek, és manipulálja azokat a magasabb rangsorok elérése érdekében. Ez a gyakorlat az adott webhelyet teljesen kit

kitörölheti a keresési találatok közül, vagy alacsonyabb pozíciót érhet el. A fehér kalapos SEO etikusabb módszer a SEO-ra, mivel minőségi tartalom létrehozására és egy jó felhasználói élmény biztosítására összpontosít.

A fekete kalapos SEO konkrét taktikákat és technikákat foglal magában, amelyek feketekalapos SEO-gyakorlók által alkalmazottak, és nyíltan elítéltek a Google Webmaster Guidelines és a Bing Webmaster Guidelines irányelveiben. Néhány ilyen taktika a következők: tartalomautomatizálás, "doorway pages" (külön oldalak, amelyeket kifejezetten a keresőmotorokra optimalizálnak), rejtett szöveg vagy linkek, kulcsszó túltöltés, "cloaking", linkcserék, vendégbejegyzések hálózatai, linkmanipuláció (beleértve a linkek vásárlását), cikkspinning (cikkek tartalmának automatikus átírása), linkek farmok, linkek kerekek vagy linkek hálózatai, "rich snippet markup spam", automatizált lekérdezések a Google-nél, oldalak, aldomainek vagy tartományok létrehozása azonos tartalommal, oldalak, amelyek rosszindulatú tevékenységet végeznek, például adathalászat, vírusok, trójaiak és más kártékony szoftverek.

Az említett taktikák és technikák feketekalapos SEO-ként ismertek, és nem ajánlottak, ha szeretnél betartani a Google és más keresőmotorok irányelveit .